Visitem l’Arxiu Joan Maragall

Els alumnes de quart d’ESO vam fer una visita a l’Arxiu Joan Maragall, situat al barri de Sant Gervasi. Hi vam anar en metro i ferrocarril.

Ens vam dividir en dos grups segons la nostra classe (4t A o 4t B) per poder entrar a l’Arxiu de manera organitzada. Primer, hi vam entrar els de 4t A. Ens va rebre el senyor Pere Maragall, molt amable,  el qual ens va fer passar a l’interior de la casa i ens va començar a parlar sobre la història del seu avi, Joan Maragall.

L’Arxiu està ubicat a l’antiga residència dels Maragall, que ha estat condicionada per poder ser visitada de manera que cada estança correspon i s’identifica amb una etapa de la vida del poeta. Així, per exemple, vam entrar a l’habitació de matrimoni, on hi ha un bressol d’època i, en una vitrina, la roba que va dur el poeta el dia del seu bateig. Ens va impactar com aquella roba centenària es conservava en tan bon estat. En cada estança Pere Maragall ens explicava passatges de la vida del poeta i algú de nosaltres llegia un poema relacionat amb la temàtica de la cambra.

A més d’endinsar-nos en la vida i obra de Maragall, també ens va cridar l’atenció com el mobiliari d’època de la casa, que estava en el seu lloc original, estava tan ben conservat, semblava gairebé nou.

Així doncs, la importància de l’Arxiu no només rau en el dipòsit de manuscrits, cartes i llibres originals de l’autor de La vaca cega, sinó també és una mostra del mobiliari i la decoració de les cases burgeses barcelonines de principis de segle XX.

Conforme a la Llei Orgànica de Protecció de Dades, el contingut multimèdia serà visible per a usuaris registrats

{lightgallery type=local path=images/IMAGENES-2016-2017/4-ESO/arxiu-maragall/galeria previewWidth=96}{/lightgallery}

  CIC Castres Fundació Emilie IC Lloret Réseau Bleu
 

 

Estamos usamos pequeños fragmentos de información llamados "Cookies"

estas NO SUPONEN UN PROBLEMA para los usuarios. Puede evitarlas mediante su navegador o aceptarlas ¿Cómo restringirlas?

Acepto

Contactar    -