Tarda d'Scrabble

 

Dilluns passat, 13 de febrer, els alumnes de 4t d’ESO vam passar una tarda amb el campió mundial d'Scrabble en català, Miquel Sesé, qui ens va presentar i ens va explicar com es juga a aquest popular joc de taula internacionalmente conegut.


Ens vam ajuntar les dues línies de quart a l’aula de dibuix de l’escola i, un cop allà, ens vam distribuir en grups de tres persones. Ens va repartir un tauller amb sengles fitxes i amb l’ajut de les indicacions d’en Miquel vam anar descobrint que no és tan senzill com sembla, ja que a banda del coneixement de vocabulari que es necessita, hi ha la matemàtica de la puntuación i l’estratègia del desenvolumpament del joc. És important que la paraula tingui força lletres però ho és més el lloc del tauler on la poses.


Per fer-vos-en cinc cèntims, us recordarem que l'Scrabble és un joc de taula que consisteix a formar paraules intentant obtenir la major puntuació possible en un tauler de 15x15 on podem trobar diferents tipus de cel·les de diferent valor que poden variar el valor de la lletra o de la paraula. Les paraules es poden formar tant horitzontalment com vertical i s'han de llegir d'esquerra a dreta o de dalt a baix. Cada jugador disposà de 7 fitxes (lletres) al seu faristol.

Una de les jugades mestra que es pot fer és el mur, que consisteix a posar una paraula paral·lela a un altra ja feta, tot fent que les lletres que es toquin formin paraules existents. Un altra jugada és fer Scrabble que és fer una paraula utilitzant les 7 fitxes disponibles, que suma 50 punts adicionals.
Nosaltres un cop entès el fucionament del joc se'ns van donar tres minuts per tal de fer jugades per obtenir la màxima puntuació possible amb les lletres que ens donava en Miquel Sesé. Dels quinze grups que van sortir, els tres amb la puntuació més alta rebien punts: tres el primer, dos el segon i un el tercer. Finalment va guanyar el grup tres amb quinze punts.

Aquest taller ha estat una gran oportunitat de conèixer una manera d'entretenir-nos en grup i desenvolupar camps del coneixement com el vocabulari i el càlcul, sense oblidar una cosa prou important en aquest cas com l'estratègia.

 

Conforme a la Llei Orgànica de Protecció de Dades, el contingut multimèdia serà visible per a usuaris registrats

{lightgallery type=local path=images/IMAGENES-2016-2017/4-ESO/scrabble/galeria previewWidth=96}{/lightgallery}

  CIC Castres Fundació Emilie IC Lloret Réseau Bleu
 

 

Estamos usamos pequeños fragmentos de información llamados "Cookies"

estas NO SUPONEN UN PROBLEMA para los usuarios. Puede evitarlas mediante su navegador o aceptarlas ¿Cómo restringirlas?

Acepto

Contactar    -